Zásady ochrany osobních údajů

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ A OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Milí návštěvníci webových stránek http://www.vsekolemcestovani.cz

v následujícím textu najdete pravidla, podle kterých přistupujeme k ochraně Vašich osobních údajů, které nám některým z níže uvedených způsobů dáváte k dispozici.

Vážíme si Vaší důvěry, se kterou nám své osobní údaje poskytujete, a proto při zpracování osobních údajů postupujeme podle zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů a podle Nařízení (EU) 2016/679, tj. obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které vstoupilo v účinnost 25.5.2018 a je všeobecně známé pod zkratkou GDPR.

KDO JE SPRÁVCEM VAŠICH OSOBNÍCH ÚDAJŮ?

Právní předpisy označují toho, kdo sám rozhodne o tom, pro jaký účel a jakými prostředky bude osobní údaje zpracovávat, jako „Správce“. Máte právo znát totožnost Správce. V případě zpracování osobních údajů zadaných prostřednictvím některého z formulářů na www.vsekolemcestovani.cz je Správcem:

Zdeněk Matuška
Břeclavská 4, Kostice
IČ 04198816

Zapsaný v živnostenském rejstříku, příslušným živnostenským úřadem je Městský úřad Břeclav, odbor stavebního řádu a obecního živnostenského úřadu, náměstí T.G.Masaryka 3, 691 81, Břeclav

e-mail: jsem@zdenekmatuska.cz

JAKÉ OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Jako Správce zpracováváme údaje, které nám sami poskytnete. Jde buď o údaje poskytnuté vyplněním formuláře na webových stránkách, zaslané e-mailem, případně sdělené aplikací typu FB messenger, telefonicky nebo osobně.

Údaje nám poskytujete zásadně dobrovolně. Povinně by to bylo jen v případech stanovených právními předpisy.

Osobní údaje mohou spadat do kategorie „běžných osobních údajů“ anebo může jít o zvláštní kategorie údajů, tj. citlivé údaje, kdy pro jejich zpracování právní předpisy stanoví přísnější podmínky. Zpracováváme pouze běžné osobní údaje.

 

JAKÝ JE ÚČEL, DOBA A TITUL PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ?

Oprávněný zájem může pokrývat celou řadu situací. Proto vás informujeme o oprávněných zájmech, pro které osobní údaje zpracováváme:

  • Oprávněným zájmem je ochrana a prokázání našich práv a právních nároků, zejména z uzavřených smluv anebo způsobené újmy. Pro tyto účely zpracováváme osobní údaje po dobu 5 let po ukončení smluvní spolupráce nebo našeho posledního kontaktu, pokud k uzavření smlouvy nedošlo. Tato lhůta je stanovena vzhledem k promlčecím lhůtám nároků se zohledněním toho, že se o případném u soudu uplatněném nároku nemusíme dozvědět hned v okamžiku jeho uplatnění druhou stranou. Pro tyto účely jsou uchovávány údaje ze smluv a naší vzájemné komunikace.
  • Oprávněným zájmem je dále přímý marketing. Pro zasílání obchodních sdělení budeme zpracovávat tyto osobní údaje našich klientů: email Zasílání obchodních sdělení na váš mail můžete vždy jednoduchým způsobem ukončit kliknutím na odkaz v mailu uvedený.
  • Abychom vám mohli nabízet produkty a služby na míru a zasílat vám jen takové nabídky a informace, které vás nebudou zbytečně zahlcovat a budou pro vás naopak přínosné, máme naši databázi kontaktů a osobních údajů členěnou do více seznamů. Část tohoto automatizovaného zpracování tak slouží přímo pro splnění našich smluvních povinností, část je použita pro běžný marketing (tedy spadá do kategorie oprávněného zájmu).
  • Pokud na našich webových stránkách zadáte svůj kontaktní e-mail pro bezplatné zasílání informací, tipů a novinek, dáváte odesláním vyplněného formuláře souhlas s tím, abychom Vám takové informace, tipy a novinky zasílali. Souhlas se může týkat jak našich vlastních produktů a služeb, tak nabídek jiných subjektů. Přímo u formuláře na webu je uvedeno, k čemu konkrétně je souhlas poskytován.

KDO DALŠÍ OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁ?

Abychom Vám mohli slíbené plnění zaslat, využíváme k tomu chytré aplikace a nástroje. Jejich poskytovatelé se tak stávají zpracovateli osobních údajů, jedná se o:

WEDOS Internet, a.s. se sídlem Masarykova 1230, Hluboká nad Vltavou, PSČ 373 41 IČ: 28115708 společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Českých Budějovicích, oddíl B, vložka 1886 zastoupená Josefem Grill

SmartEmailing  (SmartSelling a.s. se sídlem: Netroufalky 797/5, 625 00 Brno, IČ: 29210372

Se zpracovateli máme uzavřené písemné smlouvy, ve kterých je sjednáno plnění povinností v oblasti ochrany osobních údajů, aby vaše údaje zůstaly v bezpečí.

Osobní údaje budou zpřístupněny i příslušným správním orgánům, pokud nám takovou povinnost ukládá zákon (tj. zejména v případě provádění kontroly, při které je daný orgán oprávněn předložení osobních údajů vyžadovat).

JAKÁ DALŠÍ PRÁVA V SOUVISLOSTI SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ MÁTE?

  1. Právo na přístup k osobním údajům

Jde o právo na potvrzení, zda zpracováváme Vaše osobní údaje a pokud ano, pak na přístup k těmto údajům a informacím o jejich zpracování.

  1. Právo na opravu osobních údajů

Jde o právo na to, abychom bez zbytečného odkladu opravili nepřesné osobní údaje, které se Vás týkají. S přihlédnutím k účelům zpracování máte právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení (ve kterém uvedete údaje úplné).

  1. Právo na výmaz osobních údajů (právo „být zapomenut“)

V případech stanovených zákonem nebo GDPR máte právo požadovat, abychom bez zbytečného odkladu vymazali Vaše osobní údaje (v GDPR jsou důvody uvedené v čl. 17, včetně uvedení výjimek, kdy se výmaz neprovede).

  1. Právo na omezení zpracování

V případech stanovených v čl. 18 GDPR máte právo požadovat, abychom omezili zpracování Vašich osobních údajů.

  1. Právo na přenositelnost údajů

Za podmínek stanovených v čl. 20 GDPR máte právo získat své osobní údaje a předat je jinému správci. Je-li to technicky proveditelné, máte právo požadovat přímo předání jinému správci.

  1. Právo vznést námitku

V případech, kdy osobní údaje zpracováváme pro účely oprávněných zájmů, máte právo vznést námitku proti takovému zpracování a pak nadále nebudeme údaje zpracovávat, pokud náš oprávněný zájem nebude převažovat nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami. Pokud je oprávněným zájmem přímý marketing, pak má vznesení námitky vždy za následek ukončení dalšího zpracování pro účely přímého marketingu.

  1. Právo podat stížnost u dozorového úřadu

Pokud se domníváte, že dochází k porušování vašich práv v oblasti ochrany osobních údajů, máte právo podat stížnost k Úřadu na ochranu osobních údajů. Bližší informace o úřadu i ochraně osobních údajů naleznete přímo na stránkách úřadu www.uoou.cz

DŮLEŽITÉ INFO NA ZÁVĚR

V případě, že budete mít další dotazy ke zpracování vašich osobních údajů u nás, můžete nás kontaktovat na e-mailu jsem@vsekolemcestovani.cz Zprávou na tento mail nebo zasláním písemného požadavku na naši adresu uvedenou v úvodní části tohoto dokumentu, můžete také přímo uplatnit vaše práva, o kterých píšeme v článku VI. Jen si dovolujeme upozornit, že pro účely ověření toho, že požadavek je uplatněn opravdu přímo Vámi, vás můžeme poté ještě kontaktovat a totožnost a požadavek si přiměřeným způsobem ověřit. Totéž platí i pro případnou telefonickou a obdobnou komunikaci.

Aktuální znění tohoto dokumentu naleznete vždy na stránkách

https://www.vsekolemcestovani.cz/?page_id=1173&preview=true¨

Toto znění je účinné od 1.1.2019

Scroll to Top